Centralni mevludski program večeras u Koski Mehmed-pašinoj džamiji

Centralna mevludska svečanost  u povodu obilježavanja datuma rođenja posljednjeg Božijeg Poslanika a, Muhameda a.s. za područje Medžlisa Islamske zajednice (IZ) održat će se večeras u Koski Mehmed-pašinoj džamiji. Program će nakon jacije namaza izvesti  hor Medžlisa IZ-e Mostar i hor Karađoz-begove medrese.

Prigodno predavanje će održati glavni imam MIZ Mostar mr. Dino ef. Maksumić.

Medžlis IZ-e Mostar mjesec rebiul-evel mjese,c u kome je rođen Muhamed a.s. već godinama obilježava različitim, vjerskim, kulturnim, socijalnim programima kroz manifestaciju „Uzor si mi,Poslaniče“.

Manifestacija, sadrži više od trideset sadržaja: devet tematskih predavanja, tri promocije knjiga, tribina, sedam posjeta javnim ustanovama: domovima za stara i nezbrinuta lica, dječijim vrtićima, srednjim i osnovnim školama, domovima za djecu za poteškoćama u razvoju itd. Manifestaciju karakteriše i to što će obuhvatiti sve strukture stanovništva, od najmlađe populacije do akademske zajednice. 

MIZ Mostar programe realizuje u saradnji sa Karađoz–begovom medresom, Info–servisom za mlade (Mreža mladih Medžlisa), Centrom za učenje Kur’ana i Odjelom za brak i porodicu.

(NovaSloboda.ba)