Rotary klub Mostar, u saradnji s rotarijancima iz Beča, osigurao stipendije za 16 štićenika Dječijeg doma Mostar

Rotary klub Mostar i Dječji dom Mostar potpisali su sporazum o stipendiranju 16 štićenika te institucije, odnosno djece bez roditeljskog staranja. Stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno će se za svakog stipendistu isplaćivati tokom narednog perioda, a cilj im je da pomognu mladim ljudima bez roditeljskog staranja u njihovom obrazovanju. 

Ukupna vrijednost projekta je 8.000 eura. Sredstva za stipendije su, u saradnji s Rotary clubom Mostar, osigurali partnerski Rotary klubovi iz Austrije i pojedini članovi tih klubova. Tako su akciju na strani sponzora predvodili Rotary club Wien – Thalia, Rotary club Wien – Albertina, Rotary club Wien – Hietzing, ali i Michael Gröller sa individualnom donacijom. 

Riječ je o nastavku saradnje rotary clubova iz Mostara i Beča, te podrške bečkih rotarijanaca štićenicima Dječijeg doma u Mostaru. Prošle godine je stipendirano 13 štićenika Dječijeg doma, a ovog ljeta toj instituciji je uručena vrijedna donacija u opremi, zahvaljujući Rotary klubovima iz Beča.   

RC Mostar i Dječiji dom Mostar su prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji izrazili zahvalnost velikodušnim ljudima iz Rotary klubova u Austriji, koji su omogućili sredstva za podršku djeci kojoj takav vid podrške najviše treba. 

U ime RC Mostar, sporazum je potpisao predsjednik Anel Pala, dok je Dalida Demirović, direktorica JU Dječji dom Mostar, bila potpisnik u ime Dječijeg doma. 

(NovaSloboda.ba)