Nominacije za “Hercegovku godine” do 3. novembra

Udruženje “Hercegovka godine” iz Mostara organizuje petu kulturno- zabavnu manifestaciju “Izbor Hercegovke godine”, a kao i prethodnih godina, nominovati se mogu sve Hercegovke, nezavisno o mjestu stanovanja, zanimanju ili starosnoj dobi.

“Jedini uslov je da su Hercegovke pozitivne i da čine dobre stvari za zajednicu u kojoj žive. Nominovati se ne mogu sano one koje su do bile pobjednice. Za sve ostale, dovoljna je jedna nominacija da uđu u prvi krug takm ičenja. Nepotpune nominacije neće biti uvršrene u takmičarski dio”, poručili su organizatori.

Nominacije se primanju isključivo putem e-mail adrese hercegovkagodine@gmail.com u kome je potrebno navesti ime i prezime, potvrdu da je osoba saglasna s nominacijom, e-mail adresu nominovane osobe, mjesto stanovanja, zanimanje, fotografiju nominovane osobe i kratku biografiju.

Nominacije su otvorene od 3. oktobra do 3. novembra.

Po završetku nominacija, kandidati će se svrstati u pripadajuće kategorije nakon čega će uslijediti glasanje.

“Ponosni smo što petu godinu biramo ‘Hercegovku godine’. Zanimljivo je da se naše manifestacije razlikuju po sadržaju prijavljenih, iako je riječ o istim kriterijima svake godine. Do sada smo imali učesnice, odnosno naše Hercegovke iz mnogih zemalja svijeta, što govori koliko smo praćeni. Mislim da smo i jedina manifestacija koja je imala učesnice iznad 100 godina starosti. U istoj godini, imali smo prijavljene bakice od 104, 105, 106 i 107 godina. To daje jednu dodatnu vrijednost cijelom projektu”, kazala je Daniela Škegro, predsjednica Organizacionog odbora. 

(Fena)