Najsmješnije slike divljih životinja, 2023. godine

I ove godine, “Comedy Wildlife Photo Awards” ponovo će tražiti najsmješnije slike životinja na svijetu. Od hiljada prijava profesionalnih i amaterskih fotografa iz cijelog svijeta, za finale je odabrana 41 fotografija. Pobjednička fotografija biće objavljena 23. novembra.

Ovde je jedan mali izbor.

Jacek Stankiewicz je fotografisao ove slatke ptice u Krakovu u Poljskoj. Roditelji su hranili malog ptića, ali je na trenutke izgledalo kao da se svađaju.

Fotograf Dario Podesta je ovu sliku nazvao “prijateljstvo”. Čini se da se tri kraljevska pingvina drže jedan drugog za peraje, dok gegaju iz vode.

Danny Sullivan je fotografisao ova dva pastuha u McCullagh Peaks u Wyomingu. On je ovu sliku  nazvao “plesanje tanga”.

Dakota Vaccaro je nazvala ovu sliku: “Izvinite, gospodine, ali mislim da ste malo premladi da pušite“. Naravno, ova siva lisica u šumi Virdžinije imala je samo komad drveta u ustima.

Brandi Romano iz SAD-a je ovu sliku nazvao “Prednost na putu”. Na pješčanom sprudu u Moorei, u Francuskoj Polineziji, morska stvorenja vježbaju “desni ide prije lijevog” – ili bolje rečeno, “pravo jačeg”. Male ribe su ostale nepomične, dok ajkula crnog grebena nije proplivala pored njih.

Ova Velika siva sova provela je većinu jednog popodneva veličanstveno pozirajući. Ali, na trenutak, nakon nekoliko gracioznih istezanja, srušila se. Džon Blumenpamp je fotografiju snimio u Nacionalnom parku Grand Teton u SAD.

(web)

Z. N.

(NovaSloboda.ba)