Svečano otvoren Prvi kongres Studija dentalne medicine u Mostaru

Obraćanjem organizatora te riječima dobrodošlice učesnicima iz BiH i regije u Mostaru je u subotu svečano otvoren Prvi kongres Studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (MF SUM).

Prwma riječima dekana Medicinskog fakulteta SUM-a Ivana Ćavara, kongres je okupio više od pedeset stručnjaka iz područja dentalne medicine.

Dodao je kako će predavanja održati uglavnom stručnjaci iz BiH i Hrvatske, te da u budućnosti namjeravaju širiti krug predavača.

“Predavanja će obuhvatiti različite grane dentalne medicine. Nismo se usko specifikovali za jednu granu budući da nam je intencija bila da okupimo što veći broj stručnjaka iz različitih grana dentale medicine, kao što je parodontologija, protetika, endodoncija i druge grane. U budućnosti će svakako postojati mogućnost da obuhvatimo i neko uže područje”, kazao je Ćavar.

Naglasio je kako se nada da će i ovaj kongres imati jednu tradiciju kao i mnogi drugi simpoziji i kongresi u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Voditelj Studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta SUM-a Zdenko Šarac istakao je kako su prešli dugačak put da bi došli do svog prvog kongresa.

“Za nas je ovo izuzetno značajan događaj jer smo prešli dugačak put da bi uopće napravili svoj 1. kongres Studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta SUM-a. Sav taj rad namijenjen je našim mladim ljudima. Uvjeran sam da je najbolja ostavština iza nas koji smo napravili bezbroj endodonskih, hirurških, parodontoloških i svih drugih zahvata mladi čovjek koga ostavljamo na korist društvu sa dobrim znanjem i svojstvima”, naglasio je Šarac.

Radni dio kongresa počeo je već u petak oralnim, powerpoint i poster prezentacijama na kojima su gosti, autori različitih naučnih radova sa sveučilišta u regiji izložili svoje kliničke slučajeve i znanja.

Organizovaana je i izložba dentalne opreme, potrošnih stomatoloških materijala, te brojne trominutne oralne prezentacije i predavanja iz područja dentalne medicine.

U sklopu kongresa potpisan je i Sporazum o saradnji između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Fakulteta dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci.

(Fena)