U Sarajevu premijerno prikazana nova domaća serija “Znam kako dišeš” Jasmile Žbanić

Nova domaća serija “Znam kako dišeš” autorice Jasmile Žbanić, nastala u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma i Deblokade, premijerno je prikazana sinoć u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Žbanić je prije premijere izjavila da su presretni što nakon svjetske premijere na Venecija Film Festivalu imaju domaću premijeru jer je, ipak, najvažnije mišljenje sugrađana, prijatelja i partnera.

“Nadam se da će serija biti vrlo gledana, jer se bavi aktuelnim pitanjima iz savremenog bh. života”, rekla je Žbanić.

Pojasnila je da serija govori o odnosu roditelja i djece u savremenom društvu koje društvene mreže čine jako komplikovanim.

Scenaristkinja Elma Tataragić je istakla da je posebno zadovoljna što su ova i druge serije koje su izašle iz BH ContentLab platforme pružile priliku mladim ljudima, ali i omogućile našoj publici da ima domaći sadržaj, jer je važno da imamo naše priče i naše junake.

Glumica Jasna Đuričić, koja tumači glavnu ulogu, rekla je da vjeruje da će serija biti rado gledana i izrazila nadu da ćemo svi zajedno gledajući seriju izaći bolji.

Serija “Znam kako dišeš” u šest epizoda prati rad tužiteljice Nevene Murtezić, čiji je zadatak da istraži slučaj samoubistva dječaka, istovremeno se suočavajući sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom.

Prva epizoda serije biće emitovana 29. oktobra u 20,30 sati premijerno na TV kanalu MY TV, dostupnom na Moja TV platformi, a biće prukazana i na HBO-u.

(Fena)