Sjednica Predstavničkog doma PFBiH završena noćas iza tri sata, danas druga u 11 sati

Na prijedlog poslanika Amela Mekića, kasno noćas na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, većinom glasova je prihvaćen zaključak kojim su članovi Doma pozvani da se odreknu mjesečnog poslaničkog paušala u korist stanovnika u Pojasu Gaze.

Neposredno prije tog zaključka, na ovoj sjednici rekordnog trajanja, većinom glasova su prihvaćeni Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, kao i prateći akt, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršavanju  budžeta.

Oba navedena akta treba da prihvati i Dom naroda da bi mogli stupiti na snagu. Većinom glasova su potom podržane izmjene i dopune ovogodišnjih finansijskih planova  Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, te federalnog Fonda solidarnosti.

Ova vanredna sjednica Predstavničkog doma počela je juče ujutro iza deset sati, a završena iza 3 sata jutros, 26. oktobra.

Podpredsjedavajuća Edina Gabela, zatvarajući zasjedanje, obavijestila je poslanike da će redovna sjednica Doma, sazvana prvobitno za 10 sati danas, početi u 11 sati.

(Fena)