Izbori za načelnika općine Stari Grad: Do 11 sati glasalo 9,74 posto građana

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, do 11 sati je na birališta izašlo 9,74 posto građana s pravom glasa, izjavila je Feni predsjednica Opštinske izborne komisije Nevzeta Mulalić.

Za sada nema nikakvih bezbjedonosnih problema, ali ono što je dodatni problem Opštinskoj izbornoj komisiji je odustajanje članova biračkih odbora. Danas, u izbornom danu, odustalo je njih šest, a juče više od deset, kazala je Mulalić.

Ovaj problem se rješava u hodu imenovanjem članova čija imena su na rezervnoj listi, rekla je, takođe, predsjednica Opptinske izborne komisije.

Prijevremeni izbori za načelnika opštine Stari Grad u Sarajevu održavaju se nakon što je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen ove godine u maju zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Izborni takmaci za novog načelnika su Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije.

Čengić je glasao  na njegovom biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vrhbosna“, a Selimbegović na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.

(Fena)