Druga i treća Radionica Hortiterapije

Zajedno smo proširili naše znanje o čarima prirode kroz drugu i treću radionicu hortiterapije u Osjetilnom parku na Kantarevcu. Na drugoj radionici imali smo priliku upoznati se s nevjerojatnim glistama, super junacima našeg vrta.  Naučili smo o njihovom značaju i kako brinuti o ovom korisnim stvorenjima. Ujedno, otkrili smo tajne recikliranja i stvaranja komposta, doprinoseći očuvanju okoliša. Naši mladi vrtlari su bili predani i znatiželjni, zajedno stvarajući okolinu koja nas okružuje, saopšteno je iz Grada Mostara.

“Na trećoj radionici smo proširili svoje znanje o biljkama i plodovima povrća. Učili smo kako prepoznati različite vrste plodova, istražujući raznovrsnost koju naš vrt pruža. Naši mladi vrtlari su postali pravi stručnjaci u prepoznavanju plodova.

Najvažniji dio tih dana bio je kada smo zajedno punili saksije zemljom. Svaka saksija je dobila poseban oblik pažnje, svaka količina zemlje je odabrana pažljivo, svako sjeme je postavljeno s posebnom namjerom. Sadili smo sjeme nevena, blitve, graška, boba i graška, zalijevali smo ih s pažnjom ostavivši ih da rastu i razvijaju se u miru”, navodi se u saopštenju.

(NovaSloboda.ba)