Umjereno do pretežno oblačno s lokalnim pljuskovima

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Na planinama je zabilježen slab snijeg.

Temperature vazduha u 07 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Livno 6, Bihać, Ivan Sedlo, Sokolac 7, Banja Luka, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 9, Doboj, Široki Brijeg, Zenica 10, Mostar 12, Trebinje 13, Neum 18 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima.

Vjetar slab na krajnjem sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni.

Dnevna temperatura vazduha od 12 do 18 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Djelimična stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti.

Tokom jutra, poželjno je biti oprezniji obzirom da će se osjećaj hladnoće malo pojačati, usljed porasta vlažnosti vazduha, drugi dio dana ugodniji.

Uz slabiji vjetar u cijeloj zemlji, opšta slika biće ljepša u Bosni, u Hercegovini će povremene padavine kvariti ugođaj.

Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

—–

BIHAMK

Saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, oprez zbog odrona

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima..

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži (M-5 Blažuj-Stup) i preusmjeren kroz naselje Lužani.

Duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)