SIPA: U akciji „Taxa“ slobode lišena dva lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su, na području Bijeljine i Graničnog prelaza Rača realizovali akciju „Taxa“ zbog postojanja osnovane sumnje da su počinjena krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje isprave propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske, u sklopu koje su  pretresene četiri  lokacije, saopšteno je danas iz SIPA-e.

 Slobode su lišena dva lica, nad kojima je u  prostorijama SIPA-e izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su u zakonskom roku predata u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Prilikom pretresa, otkriveno je i privremeno oduzeto poslovna dokumentacija, kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara  u digitalnom obliku, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Akcija je provedena po nalogu Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

M. N.

(NovaSloboda.ba)