Plivači Veleža osvojili šest medalja na mitingu u Trebinju

Završen je prvi međunarodni plivački miting “Trebinje Open 2023”, koga je organizova Klub vodenih sportova “Leotar” iz Trebinje i na kome je učestvovalo preko 370 takmičara iz 14 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen s ekipom od 14 plivača: Arman Periz, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Hamza Tipura, Emin Begić i Abdullah Marić. Osvojili smo ukupno šest medalja, od čega je jedna zlatna, a pet je srebrnih.

Uspješan nastup imala je Danja Alikalfić (2011.), koja je osvojila dvije medalja. Zlatnu medalju je osvojila u disciplini 100 metara delfin, a srebrnu na 50 metara delfin.

Dvije medalje osvojila je i Ajna Talić (2012.). U discplinama 50 i 100 metara prsno Ajna je osvojila dvije srebrne medalje, dok je na 50 metara delfin bila četvrta.

Isti uspjeh ostvario je i Fatih Boškailo (2011.). Do dvije srebrne medalje Fatih je došao u disciplinama 50 i 100 metara prsno, dok je na 50 metara delfin zauzeo četvrto mjesto.

Ostali plivači su postigli veoma dobre rezultate, oborili svoje rekorde, a mnogi od njih su i nadmašili očekivanja, od kojih se izdvaja četvrto mjesto Eme Penave (2013.) u disciplini 50 metara delfin.

(NovaSloboda.ba)