Kosovska policija: Utakmica Kosovo-Izrael prošla bez incidenata

Fudbalska utakmica između reprezentacije Kosova i Izraela za kvalifikacije za EURO 2024, koja je odigrana sinoć u Prištini i u kojoj je fudbalska reprezentacija Kosova pobijedila Izrael s 1:0, protekla je mirno i bez incidenata, saopšteno je u ponedeljak iz kosovske policije.

Prva je to utakmica za izraelsku reprezentaciju od terorističkog napada Hamasa na tu zemlju, pa su uoči utakmice na Kosovu pojačane mjere bezbjednosti, a mjerodavni su isticali da će “svaki rasistički, ksenofobični, politički, vjerski promotivni materijal biti zabranjen”.

Kako stoji u saopštenju, Kosovska policija je, u saradnji i koordinaciji s Fudbalskim savezom Kosova, napravila operativne planove za što bolje odvijanje ovog sportskog događaja i to vodeći računa o bezbjednosti izraelske reprezentacije od dolaska u Republiku Kosovo do povratka u Izrael.

Kosovska policija je zahvalila građanima, medijima i svim institucijama na korektnoj saradnji što je rezultiralo da ovaj sportski događaj protekne u najboljem redu i bez incidenata, stoji u saopštenju.

Selektor Izraela Alon Hazan rekao je u subotu na konferenciji za novinare da se izraelska reprezentacija osjeća “sigurno i udobno” na Kosovu.

(Fena)