Tužilaštvo KS zatražilo jednomjesečni pritvor za Anela Bećirovića koji je ubio Emiru Maslan

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog da odredi jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću, osumnjičenom za ubistvo partnerice Emire Maslan u naselju Alipašino Polje.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. 

Ročište povodom prijedloga Tužilaštva KS održava se danas pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu, javlja N1.

Bećirović se nije obraćao tokom ročišta, a njegov advokat Omar Mehmedbašić kazao je da je već ranije priznao krivicu i da je njegov klijent u lošem psihičkom stanju. Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora od 30 dana za krivična djela ubistvo i nabavljanje oružja i municije.

Bećirović je uhapšen u ponedeljak naveče u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četvorogodišnjim djetetom. Tom prilikom, prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhapsiti, a dijete je nepovrijeđeno predato Centru za socijalni rad KS.

(Fena)