Udruženje generala BiH podržalo gradonačelnicu Sarajeva

Udruženje generala Bosne i Hercegovine uputilo je podršku gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić – Londrc, koja je podnijela prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe, izvršnog direktora Aluminija i potpredsjednika HŠK Zrinjski, Amira Gross Kabirija. 

Gradonačelnica Sarajeva ga je tužila iz više razloga, a, između ostalih, ovaj izraelski tajkun ju je  optužio da podržava Hamas.

U saopštenju Udruženja generala navodi se da “svaki slobodno misleći, patriotski opredijeljen i istaknuti građanin i građanka Bosne i Hercegovine mora biti na meti onih koji ne vole i ne poštuju Bosnu i Hercegovinu, njene institucije i njene građane”.

“Ovaj put, na meti određenog lika po imenu Amir Gross Kabiri našla se  gradonačelnica Grada Sarajeva prof. dr Benjamina Karić – Londrc. Da nije ogavno, bilo bi smiješno da neko takav uopšte komentariše stavove i djela naše gradonačelnice, koja je moralna vertikala i osoba koja dostojanstveno i iskreno zastupa multinacionalni i multikulturni karakter Sarajeva. Jednostavno rečeno, ovaj Kabiri, a i svi ostali nedobronamjerni, moraju prihvatiti da svi mi patriotski opredijeljeni Bosanci i Hercegovci nikada više nećemo šutiti i saginjati glavu pred prijetnjama i uvredama. Nikada više i niko neće nam nametati svoje stavove i mišljenja, nikada više nećemo misliti tuđom glavom, već samo i isključivo svojom”, saopštilo je Udruženja generala BiH.  

Generali navode da u punom kapacitetu stoje  iza gradonačelnice, u zaštiti njenoga rada i njenog truda da širi istinu o Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Istina je  na njenoj i na našoj strani. A sve ono što je prošla naša domovina u protekloj agresiji i grad Sarajevo, koje je sačuvalo sve svoje moralne vrijednosti i pored okupacije od 1.425 dana, daju nam za pravo da dignemo svoj glas po pitanju svih patnji i nepravdi koje se dešavaju u današnje vrijeme”, kaže se u saoštenju.

Udruženje generala naglašava čvrstu podršku gradonačelnici i poziva sve institucije i organizacije civilnog društva da dignu svoj glas i osude neprimjerene komentare i napade na majku, ženu, naučnu radnicu, ponosnu Bosanku i Hercegovku, Sarajku, Benjaminu Karić – Londrc.

Od nadležnih državnih organa traže i zahtijevaju da u okviru svojih ovlaštenja postupe po prijavi gradonačelnice i da ni u kom slučaju ne podlegnu bilo kakvim pritiscima.

(Fena)