FK Velež: Budimo pozitivan vjetar u leđa našim Rođenim

Fudbalski klub Velež Mostar saopštio je u petak da mu je u vezi prekida tijekom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 maraka, te pozvao navijače da se suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni.

Pored navedenog novčanog iznosa, izrečena je i finalna opomena, u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti stadion Rođeni će biti suspendovan.

Iz FK Velež ističu kako je navedena novčana kazna jedna od najrigoroznijih koje je Klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za Klub pri ostvarenju zajedničkih ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja Kluba, te svakako borba za mjesta koja bi mu naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

“U trenutku kada naš momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i Kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas”, kaže se u saopštenju.

Napominje se i da je Fudbalski klub Velež ponosan na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto koga rado posjećuju čitave porodice, te da je taj stadion, s prosjekom od 3671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva.

“Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da apeuje na sve naše navijače da u sportskom, navijačkom duhu, atmosferi koja je po mnogo čemu jedinstvena u našoj zemlji budemo pozitivan vjetar u leđa našim Rođenim. Da se suzdržimo od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri uticati i na finansjsku stabilnost našeg Kluba”, zaključuje se u saopštenju.

(Fena)