Samostalna izložba Olivere Eraković iz Nikšića u Centru za kulturu Mostar

Samostalna izložba Olivere Eraković, akademske slikarice iz Nikšića, biće otvorena u petak, 1. decembra s početkom u 18,30 sati u Centru za kulturu u Mostaru.

Kad je riječ o njenom stvaralaštvu, umjetnica ističe da su to slike jasnog kompozicijskog određenja i ekspresivne boje, a ujedno boja je polje njenog djelovanja zajedno s crtežom.      

”Inspiraciju nemam, jednostavno slikam, igram se bojom i tako svoje ideje kroz dug put realizujem”, kazala je Eraković.

”Za pojedine radove, ipak, je njena inspiracija bio njen sin Mihailo, koji joj je donosio svoje crteže, slikao svojom rukom te time podstakao slikaricu da na tom tragu ide dalje; ispituje, analizira, eksperimentiše. Tako je nastala jedna posebna simbioza pogleda na svijet. Kroz crteže djeteta umjetnica je stvarala jednu novu sliku, posebnu simbiozu dva različita pogleda na svijet”, navodi se u saopštenju Centra za kulturu Mostar.

Olivera Eraković je rođena u Nikšiću. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju – Odsjek slikarstvo, u klasi profesora Marka Musovića. Magistrirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televisijo u Ljubljani – smjer Kostimografija u klasi profesora Janje Korun.

(Fena)