Vehabović odlučio derbi

Edo Vehabović odlučio je derbi u Mostaru i povećao šanse Veleža za ponovni izlazak u fudbalsku Evropu.

Fudbaleri Veleža i Sarajeva, nakon prvih 45. minuta, ostali su dužni ljubiteljima fudbala, koji su puno više očekivali od aktera derbija kola.

Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a prvo uzbuđenje viđeno je u 18. minuti, kada je Vehabović uputio centaršut, a Aničić izbacio loptu u korner.

Prilika za gol ukazala se Veležu u 31.minuti, kada je Vehabović sa dvadesetak metara snažno šutirao, a Šahinović izboksovao loptu u polje.

Gosti su uzvratili minut kasnije, ali je Ćataković oklijevao, a Hrkač izbacio loptu u korner.

Oreč je u 39. minuti odlično prodro i ubacio prema Haskiću, odbrana gostiju na vrijeme je otklonila opasnost.

Posljednje uzbuđenjed u prvom poluvremenu viđeno je u 4o. minuti, kada je Vehabović ponovo oštro šutirao sa 18 metara, a Šahinović ponovo izbacio loptu u polje.

S puno više želja, krenuo je Velež u drugi nastavak i u 50.minuti, Oreč oštro šutira, ali pravo u golmana. Ponovo je Oreč, u 56.minuti, započeo akciju, dodao je do Šikala, a ovaj iz povoljne siuacije šalje loptu pravo u golmana gostiju-

I,onda, u 65. minuti, Velež dolazi u vođstvo. Šturm je uputio odličan centarđšut, pred golom je najviši bio Edo Vehabović i neometan ni od koga šalje je u mrežu za veliko slavlje igraača i navijača Veleža.

Gosti, od kojih se puno više očekivalo, u 78.minuti, postigli su gol preko Kyeremeha, koga je sudija Petrović opravdano poništio zbog ofsajd pozicije.

Do kraja utakmice, vrijedi izdvojiti šut Halilovića iz slobodnog udarca, a lopta je zamalo otišla pored lijeve stative.

Stadion Rođeni.

Sudija: Dragan Petrović (BanjaLuka)

Žuti kartoni: Dino Halilović (Velež)

Strijelac: 1:0 Vehabović (65′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Dino Halilović (od 88′ Puce), Hrkač, Suljić, Peco (od 80′ Mlinarić), Šikalo, Haskić (od 88′ Zvonić), Šturm, Vehabović i De Oliveira.

Sarajevo: Šahinović, Čataković (od 54′ Oliveira), Penaranda (od 68′ Kyeremeh), Hasić (od 68′ Anđušić), Julardžija (od 78′ Avramovski), Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić i Mustafić.

(NovaSloboda.ba)