Kup “Novi Grad 2023”: Plivači Veleža osvojili devet medalja

Plivački klub “Novi Grad” iz Sarajeva organizovao je u subotu 13. međunarodni plivački miting pod nazivom Kup “Novi Grad 2023”, koji je održan na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu i na kome je učestvovalo 429 takmičara iz 27 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen sa 16 takmičara: Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Nedim Žujo, Arman Periz, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Hamza Tipura, Amila Crnalić i Abdullah Marić.

Plivači Veleža osvojili su devet osvojenih medalja, od kojih je jedna zlatna, četiri srebrne i četiri bronzane.

Danja Alikalfić (2011.) je ponovo ostvarila zapažen rezultat. U svoje vitrine će dodati tri osvojene medalja na ovom mitingu: zlatnu u disciplini 100 metara delfin i dvije srebrne na 50 metara delfin i 100 metara mješovito.

Fatih Boškailo (2011.) je, takođe, osvojio tri medalje. Srebrnu medalju je osvojio na 50 metara prsno, a dvije bronzane u disciplinama 100 metara prsno i 100 metara mješovito.

Adnan Žmiro (2006.) je osvojio jednu srebrnu i dvije bronzane medalje. Drugi je bio u disciplini 100 metara mješovito, a treći na 50 metara prsno i 100 metara delfin.

(NovaSloboda.ba)