Ministar MUP-a HNK-a Marijo Marić razgovarao s predstavnicima Sindikata policije HNK-a

Predstavnici MUP-a HNK-a održali su u utorak sastanak s predstavnicima Sindikata policije HNK-a u povodu najavljenog štrajka upozorenja od strane Sindikata policije u HNK-a u koordinaciji sa Unijom nezavisnih sindikata, saopšteno je iz MUP-a.

Sastanak je vodio ministar MUP-a HNK-a Marijo Marić, a ispred Sindikata policije su bili prisutni predsjednik Nail Balić, zamjenik predsjednika Vido Marić i predstavnik državnih službenika i namještenika Miralem Isić.

Razgovaralo se o razlozima zakazivanja štrajka upozorenja, a to je zahtjev koordinacije sindikata za povećanjem osnovice plate, zatim o isplati pravosnažnih sudskih tužbi i ostaloj problematici s kojom se susreće policija u  svakodnevnom radu.

Sastanak je protekao u pozitivnom duhu i atmosferi sa obećanjem ministra da će upoznati premijerku i članove Vlade HNK-a sa zahtjevima Sindikata.

Kako je ranije najavljeno, Koordinacija sindikata korisnika budžeta HNK-a za petak je zakazala jednosatni štrajk upozorenja, ako prije toga ne dođe do sastanka s predstavnicima Vlade HNK-a, na kome bi se razgovaralo o povećanju osnovice za obračun plata i novom kolektivnom ugovoru.

(NovaSloboda.ba)