U tunelu Učka poginulo dvoje državljana BiH, državljanin Srbije umro u bolnici

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u utorak naveče, na izlazu iz tunela Učka s istarske strane, na mjestu nesreće poginuli su 37. godišnjak i 27. godišnjak iz BiH, izvijestila je u srijedu Policijska uprava istarska o rezultatima uviđajaa, dodavši da je jutros umro i jedan od dvojice povrijeđenih iz vozila.

U srijedu u 10,25 sati iz riječkog KBC-a Sušak policija je zaprimila obavještenje da je 25. godišnji državljanin Srbije, koji se kao putnik nalazio u putničkom automobilu, tokom jutra umro od zadobijenih teških povreda, prenosi Hina.

Istarska PU utvrdila je da se nesreća dogodila sinoć iza 19 sati, kada je 27. godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracije iz smjera Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane. Pri izlasku iz tunela Učka i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom u dio saobraćajnog ostrva naplatne stanice.

Na mjestu nesreće smrtno su stradala dvojica putnika, 37. godišnji i 27. godišnji državljani BiH. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog tužioca prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25. godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je u srijedu 25. godišnji mladić podlegao teškim povredama. 

Nad vozačem automobila provešće se kriminalističko istraživanje kada to bude moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja, naveli su iz PU istarske.

(Fena)