Pripadnici Granične policije BiH zaplijenili cigarete, duhan i novac

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica juče su zaplijenili su 5 520 kutija cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama sa područja Kosova, saopšteno je iz GP Bi.

Cigarete su otkrivene prilikom pregleda tovarnog prostora teretnog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području opštine Grude. Vozilom je upravljao M. M. (1988.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima izvršeni pretres osobe, vozila i stambenih objekata koje koristi osumnjičeni. Tako je u tovarnom prostoru vozila otkriveno 4 500 kutija cigareta, dok je pretresom stambenih objekata otkriveno 1.020 kutija cigareta, određena količina rezanog duhana, novac i drugi dokazni materijali.

Protiv osumnjičenog M. M., Tužilaštvu BiH biće dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe Krivičnog zakona BiH. Cigarete, duhan, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje se više od 20 000 KM.

M. N.

(NovaSloboda.ba)