Osam osvojenih medalja plivača Veleža na mitingu u Mostaru

U organizaciji Sveučilišnog plivačkog kluba “Zrinjski”, u subotu je održan plivački miting pod nazivom “12. Božićni kup”, na kome je učestvovalo preko 250 takmičara iz 16 klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen s ekipom od 18 plivačica i plivača: Džana Bajgorić, Arman Periz, Sergej Đurić, Samed Pekušić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Davud Balić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Emin Begić, Nejra Bešo, Amila Crnalić, Abdullah Marić i Merjem Tucaković.

Plivači Veleža ukupno su osvojili osam medalja, od čega je jedna zlatna, tri srebrne i četiri bronzane.

Ajna Talić (2012.) je osvojila dvije medalje, jednu zlatnu i jednu srebrnu. Najbolja je bila u disciplini 100 metara prsno, a druga na 200 metara mješovito.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila jednu srebrnu medalju. Do drugog mjesta doplivala je u disciplini 100 metara delfin stilom.

Fatih Boškailo (2011.) je, takođe, osvojio jednu srebrnu medalju. U disciplini 100 metara prsno završio je na drugom mjestu.

Džana Bajgorić (2007.) je imala uspješan nastup i osvojila je tri medalje. Sve tri medalje su bronzane, a na pobjedničkom postolju je bila u disciplinama 100 metara leđno, 100 metara delfin i 400 metara slobodno.

Arman Periz (2009.) je osvojio svoju prvu medalju, bronzanu, i to u disciplini 100 metara leđno.

Plivači Veleža će krajem decembra nastupiti na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju, čime će zaokružiti 2023. godinu.

(NovaSloboda.ba)