Pozorište lutaka Mostar: Djeda Mraz je stigao u grad

Sinoćnjim premijernim izvođenjem predstave “Dolazi nam Djeda Mraz”, Pozorište lutaka u Mostaru nastavlja sa svojom tradicijom uveseljavanja mališana za novogodišnje praznike.

“Dolazi nam Djeda Mraz” je novogodišnja predstava prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, koja je predigra za dolazak najvećeg dječijeg prijatelja, Djeda Mraza, koji će djeci nakon predstave podijeliti poklone i fotografisati se.

O predstavi

Glumci na sceni, zajedno sa djecom u publici, čekaju dolazak Djeda Mraza sa poklonima za Novu godinu. Među njima je i jedan dječak koji ne vjeruje da će Djedica doći. Pjeva neke tužne pjesme i svira na svom ukuleleu. Djevojčice se ljute na njega i jure ga po sceni. Odjednom, na scenu upadaju neobični likovi.

Tu je Tugomir Mutić, koga šalju iz Grada i koji želi saznati koliko djeca vole Djeda Mraza, kao i evropska kontrolorka Brunhilde Hildewilde, koja nadgleda kako djeca odgovaraju na pitanja i vjeruju li da će stići Djeda Mraz. Djeca iz publike učestvuju u predstavi i dovikuju svoje odgovore.

Na samom kraju predstave, uz oduševljenje svih, Djeda Mraz dolazi i svima donosi darove.

U predstavi igraju: Serđo Radoš, Diana Ondelj Maksumić, Lejla Pajić, Ena Husić, Ali Kamer Aksoy, Tarik Bajramović.

Termini izvođenja

Predstava će se izvoditi na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru u sljedećim terminima:

Nedelja, 24.12. u 11 sati / termin popunjen

Utorak, 26.12. u 18 sati

Subota, 30.12. u 17 sati / termin popunjen

Subota, 30.12. u 18:30 sati

Cijena i rezervacije

Cijena ulaznice za djecu je 10 KM, a za roditelje 5 KM. Rezervaciju ulaznica možete izvršiti samo putem web stranice www.plm.ba

Za svu djecu koja prime paketić obezbijediće se fotografiju sa Djeda Mrazom, koja će biti objavljena na Facebook stranici Pozorišta lutaka.

Posebna izvođenja novogodišnje predstave za firme vrše se prema unaprijed dogovorenim terminima.

(NovaSloboda.ba)