Čitluk: Muškarac poginuo prilikom slijetanja u Neretvu

U automobilu, koji je pronađen u rijeci Neretvi kod mjesta Krućevići u opštini Čitluk, pronađeno je beživotno tijelo tijelo muške osobe. 

“Pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja izvukli su iz Neretve kod Kručevića u opštini Čitluk vozilo marke Škoda Fabia, u njemu se nalazilo beživotno tijelo osobe inicijala D. J. (1980.). Osoba je iz Šurmanaca kod Čapljine, a sestra je dan ranije prijavila njegov nestanak”, potvrdio je u izjavi za Fenu Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na službenim stranicama HGSS-a Čapljina navodi se kako se božićna potraga za nestalim završila tužnim krajem.

“Na poziv predstavnika mještana iz sela Šurmanci, opština Čapljina, u ponedeljak uveče dobili smo dojavu o nestanku D. J. (1980.) iz Šurmanaca. Nestali je posljednji put viđen 24. decembra u večernjim satima i od tada mu se gubi svaki trag. Nedugo nakon dojave, uočeno je vozilo u rijeci Neretvi, blizu mjesta prebivališta nestalog. Članovi Gorske službe spašavanja Čapljina izlaze na teren, zajedno sa kolegama iz ISS Mostar, prilaze do vozila potopljenog u vodi i uočavaju tijelo. Nakon toga se pristupilo izvlačenju tijela i vozila čime je završena potraga”, stoji na stranici HGSS-a Čapljina.

(Fena)