U operativnoj akciji “Štek” slobode lišeno šest državljana BiH

Provodeći kontinuirane mjere na sprečavanju prekograničnog organizovanog kriminala, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine danas provode operativnu akciju kodnog naziva “Štek” u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,saopšteno je iz GP BiH.

U okviru akcije “Šte”, pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske vrše službene radnje pretresa osoba, stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Tuzle i Zvornika i to na devet lokacija, a zbog postojanja osnovane sumnje da su identifkovani pripadnici organizovane, kriminalne grupe, koji su u prethodnom periodu, počinili krivična djela organizovani kriminal iz člana 250. stav (2) i (3) Krivičnog zakona BiH u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav (1), (2), (3) i (4)  Krivičnog zakona BiH i krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. stav (1) i (2) Krivičnog zakona BiH. Zbog navedenih krivičnih djela, slobode je lišeno šest osoba, državljana Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)