Mostar uz spektakularan vatromet i Željka Joksimovića ušao u 2024. godinu

Regionalna muzička zvijezda Željko Joksimović uveo je Mostarce i desetak hiljadagostiju u Novu 2024. godinu sa svojim novim hitom, a njegovim novogodišnjim poklonom publici- „1000 žena“.

Tačno u ponoć na pozornicu se pridružio i gradonačelnik Mostara dr.Mario Kordić sa svojim savjetnikom Marinom Čuljkom.

Uz prizor spektakularnog vatrometa i zajedničku zdravicu, sugrađanima i gostima, zaželio je sve najljepše u 2024. godini.

„Puno zdravlja, sreće, veselja, svega onoga što želite sebi, želim i ja vama. Dopustite mi jedan mali luksuz da podijelim s vama šta je moja želja u 2024. Naime, želim svima nama koji volimo ovaj grad, a beskrajno ga volimo, da ovaj grad bude grad sreće, veselja, suživota, tolerancije i upravo ovo što večeras živimo sa svima, želim da to bude svakodnevnica. Želim da ovaj grad rješava probleme u dijalogu, na način da pametni ljudi sa znanjem i marljivim radom rješavaju probleme ovog grada. Nadam se da ćete svi zajedno sa mnom biti svjedoci te priče i da ćete mi pomoći da ostvarimo sve želje ovog grada, da Mostar bude za primjer i uzor svim gradovima svijeta“, kazao je dr. Kordić.

Doček Nove godine odvijao se na pozornici uz Šetalište.

Program je pod voditeljskom palicom Bojana Beribake, glumca dubrovačkog Kazališta Marin Držić, započeo u 20 sati uz hitove DJ Mayera, nakon čega je atmosferu zagrijavala širokobriješka mlada pjevačica Antoniette Čerkez.

Vrhunac večeri bio je nastup Željka Joksimovića u čijim je hitovima publika uživala do jedan sat nakon ponoći.

Ovim dočekom Mostar je potvrdio status najpoželjnije destinacije kojoj teži posljednje tri godine.

Generalni pokrovitelj Javnog dočeka Nove godine u Mostaru je NLB banka koja je prepoznala važnost kulturnih događaja te je posvećena inicijativama koje doprinose kulturnoj živosti BIH.

“U NLB Banci uvijek ističemo da je ova regija naš dom i da želimo dati svoj doprinos napretku lokalnih zajednica kroz različite vrste saradnje. Prepoznali smo snažan iskorak Grada Mostara kada su u pitanju zimske manifestacije, koje nude zabavni, ugostiteljski, a samim tim i turistički sadržaj. Zbog toga nam je iznimno drago da smo pružili podršku kao generalni sponzor Javnog dočeka Nove godine i koncerta Željka Joksimovića i da smo zajedno sa Gradom postali organizator i kreator pozitivnog ambijenta u cijeloj mostarskoj regiji. Vjerujem da smo sada dobili odličnu priliku da pokažemo da smo sastavni dio okruženja u kome djelujemo.”, izjavio je Luka Šakić, direktor podružnice Mostar NLB Banke d.d., Sarajevo.

Program se nastavlja i večeras reprizom dočeka Nove godine, u kojoj će publiku zabavljati poznati mostarski pjevač Ivo Jurić uz pratnju benda Zadnja šansa, a prije njega od 20 sati nastupiće grupa Gabriel.

(NovaSloboda.ba)