Rukometaši BiH večeras protiv Argentine na startu Yellow cupa u Švicarskoj

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjim susretom protiv Argentine otvara nastup na međunarodnom turniru Yellow cup, koji se do 6. januara održava u švicarskom Winterthuru.

Selektoru Irfanu Smajlagiću turnir će polužiti kao posljednja prilika za uigravanje ekipe za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će od 10. do 28.  januara biti održano u Njemačkoj.

Pomoćni trener u selekciji BiH Damir Doborac smatra da ovaj “turnir treba iskoristiti kako bi ekipa radila na dizanju samopouzdanja i kako bi selektor u konačnici vidio na koje igrače može računati na EP-u”.

“Vjerujem u ovu ekipu i smatram da na Yellow cupu trebamo napraviti dobar rezultat kako bi u Njemačku otputovali s visokim nivoom samopouzdanja. To je dobra prilika da stvorimo dobru atmosferu u ekipi i da na EP otputujemo s vjerom da možemo napraviti nešto dobro”, izjavio je Doborac, uoči puta u Švicarsku.

Nakon susreta s Argentinom, koji je na programu večeras od 20,30 sati, najbolji bh. rukometaši na turniru će odigrati još dva duela, u petak protiv domaćina Švicarske (20,15 sati), te u subotu protiv Rumunije (14 sati).

Prvu utakmicu na EURO-u u Njemačkoj rukometaši BiH igraju 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije, na rasporedu je utakmica s Holandijom, a grupnu fazu okončaće 15. januara susretom s Gruzijom. Sve utakmice u E-grupi igraće u Mannheimu. 

(Fena)