Željko Petrović novi trener Zrinjskog

Novi trener Zrinjskog je crnogorski stručnjak Željko Petrović.

Mostarski klub i 58. godišnji trener potpisali su ugovor do 1. juna 2025. godine, objavio je HŠK Zrinjski.

Novi trener Plemića rođen je 1965. godine u Nikšiću, a nakon bogate igračke karijere ostao je živjeti u Holandiji, gdje je nakon usavršavanja počeo trenersku karijeru kao asistent Ruuda Gullita na klupi Feyenoorda.

Samostalno je vodio holandske klubove RKC Waalwijk, ADO Den Haag i Willem II, a radio je još u Portugalu (Boavista FC), Japanu (Urawa Red Diamonds), Bugarskoj (Botev Plovdiv) i Hrvatskoj (Inter).

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent renomiranim Holanđanima – prvo Gullitu na startu karijere, a zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Guusu Hiddinku s kojim je sarađivao u ruskom Anžiju i najduže Dicku Advocaatu, s kojim je radio u Sunderlandu, Utrechtu i Feyenoordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u West Hamu, a posljednji angažman imao je u aktuelnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor, u kome je bio u stručnom štabu još jednog Holanđanina Patricka Kluiverta.

Mario Ivanković, koji je vodio Plemiće u završnici jeseni, ostaje u stručnom štabu kao prvi asistent glavnog trenera, a paralelno će zadržati i svoju funkciju u štabu A reprezentacije BiH, dok će Petroviću u radu pomagati još Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener golmana), Marko Čavka (kondicioni trener) i Filip Lekić (analitičar).

Službeno predstavljanje Željka Petrovića održaće se u subotu u 12 sati.

(Fena)