Snijeg po narudžbi…

“Snijeg gdje mu mjesto nije”, “Kardashian donosi zimu u Kaliforniju”, “Kim, snježna kraljica”, samo su neki od naslova koji su se pojavili uu štampi, nakon ovog događaja.

Ko još ne sanja o bijelom Božiću, i o snijegu preko praznika? Tako nešto, teško je zamislivo u toploj Kaliforniji, gdje se ovih dana ljudi sunčaju na plaži na 20 stepeni. Ali, reality zvijezda Kim Kardashian (43) i nije željela praznike bez snijega. I Kim ne bi bila Kim, da nije prekršila sve granice da to učini.

Fotografije na njenoj Instagram stranici pružaju ludi prizor: usred ljeta u Los Angelesu, njena ogromna luksuzna nekretnina okupana je bijelim. Početak zime u Kaliforniji? Ne baš …

Kim Kardashian je dopremila tone snijega do svojih vrata. Njihovo cijelo imanje prekrio je lažni snijeg od strane organizatora događaja Mindy Weiss i umjetnika Jeffa Leathama. Povod je bila godišnja božićna zabava kod Kim, na koju je pozvala cijeli svoj klan. Među gostima su bile i njene sestre Kourtney (44), Khloé Kardashian (39), kao i Kendall (28) i Kylie Jenner (26), i glavni menadžer Kris Jenner (68). TU je svratila i hotelska nasljednica i prijateljica Paris Hilton (42). A svojom haljinom iz Muglera, milijarderka se odmah transformisala u Ledenu kraljicu Elzu.

Kim ne samo da je za svoju zabavu prekrila tlo u bijelo, čak su i bezbrojna drveća i njena veličanstvena vila bili prekriveni umjetnim snijegom. Samo oni koji krenu metar van milionske imovine, postaju svjesni prevare. Jer, u susjedstvu je još uvijek ljeto.

Ludilo se nastavlja unutar vile. Između ostalog, bivša supruga Kanyea Westa (46) postavila je kućicu od medenjaka i napunila svoju hidromasažnu kadu… čokoladom! Njena djeca North (10), Chicago (5), Saint (8) i Psalm (4) bili su posebno oduševljeni.

Preduzetnica je razmišljala i o poklonima. Umjesto tradicionalnog papira, Kim je svoje poklone umotavala u skupocjeni materijal “Skims”, vlastitog modnog brenda. Kim’s Christmas Wonderland. S jedne strane, sve ovo je izvanredno umjetničko djelo, a sa druge strane simbol dekadencije.

Ovako izgleda bogatstvo”, glasi jedan od zbunjenih komentara na Kardashianine objave. Drugi pratioci oštro kritikuju megainfluencera: “Tako smiješan i bezdušan s obzirom na ono što se trenutno dešava u svijetu”.

A u našem narodu postoji jedna izreka: “Ko ima masla…” dalje se zviždi!

(news)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)