Ljubav prema sportu

I zašto bi Taylor Swift odjednom trebala biti kriva kada izgubi jedan fudbalski tim…

Taylor Swift (34) pjevačica, imala je možda najuspješniju godinu u svojoj karijeri, sa prvom fazom “The Eras Tour”, igranog filma (dostupan na streaming provajderima od 21. decembra).

U njenom privatnom životu, takođe, je bilo puno posla: u aprilu je objavljeno da se rastala od britanskog glumca Joe Alwyna (32) nakon što su bili zajedno oko sedam godina. Između maja i juna viđana je sa Mattom Healyjem (34), pjevačem grupe The 1975.

A od septembra, mnogi ljubitelji sporta su je krivili kada su Kansas City Chiefs gubili u Nacionalnoj fudbalskoj ligi… Naime, broj 87 ovoga tima, Travis Kelce (34) pokušao je još u julu da Taylor pokloni narukvicu prijateljstva (sa njegovim brojem telefona), ali je ona to odbila.

U septembru je sjedila pored Kelceove majke, Donne, na stadionu Arrowhead.

Ali, kada su Chiefsi nedavno iznenađujuće izgubili od slabih Las Vegas Raidersa, poznati sportski reporter Skip Bayless se zapitao da li mu je Taylor Swift previše smetala? Tu ideju je naprečac prihvatio veliki broj ljudi, pa je časopis Newsweek morao objaviti dugačko i ozbiljno pobijanje te ideje.

Inače, Kelce je proslavio Božić sa Swiftovima – a posebno se obradovao poklonu od Austina (31), brata od Taylor: “VHS kaseta mog omiljenog fudbalskog filma svih vremena, “Little Giants”, “Mali divovi”.

(welt)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)