Zrinski počeo pripreme, cilj je odbrana dvostruke krune

Fudbaleri Zrinjskog, pod vođstvom trenera Željka Petrovića, krenuli su s pripremama za nastavak sezone, a kako su na prvom okupljanju istakli igrači i novi trener, cilj je ponovno osvajanje dvostruke krune.

Crnogorski stručnjak Željko Petrović rekao je kako nije došao u Mostar raditi drastične rezove, već mu je cilj nadograditi ono što su njegovi prethodnici stvorili, te napraviti još jedan korak dalje.

-“Sve pohvale za gospodina Rendulića, koji je napravio nevjerovatan uspjeh sa Zrinjskim i, naravno, za Jakirovića, koji je tu bio prije njega. Njih dvojica su podigli klub na višu i nivo (naravno i njihovi prethodnici su ostvarivali zapažene rezultate). Osvojiti duplu krunu i izboriti nastup u grupnoj fazi Europe, to je rezultat za ogromno poštovanje”, istakao je Petrović.

Dodao je kako vjeruje da Zrinjski, pod njegovim vođstvom, može ponoviti taj rezultat. Petrović je kazao kako je pogledao dvije utakmice Zrinjskog uživo (Aston Villa i Sarajevo), te 15-16 utakmica iz prvog dijela sezone:

-“Zadovoljan sam onim što sam zatekao. Ima tu jako kvalitetnih igrača, a u ovom trenutku mi je najvažnije da nema povrijeđenih, jer su neki od igrača dugi bili izvan terena. Prvih šest dana priprema, Plemići će odraditi u Mostaru, zatim slijede tri šestodnevna mini ciklusa u Međugorju, a na kraju svakog od njih Zrinjski će odigrati po jednu prijateljsku utakmicu”, najavio je crnogorski stručnjak.

Prvu službenu utakmicu pod vođtvom Petrovića, Zrinjski će imati protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva u Kupu BiH. Ta utakmica igra se 10. februara u Mostaru.

Petrović može računati na sve glavne igrače koji su nastupali u prvom dijelu sezone, a tu su i pojačanja: povratnici u Zrinjski veznjak Igor Savić i vratar Goran Karačić, te Filip Brekalo, 21.godišnji lijevi bek, koji dolazi na posuđivanje iz zagrebačkog Dinama.

“Ono što sam vidio nakon povratka je da se puno toga promijenilo na bolje. Ono što je Zrinjski napravio prošle sezone nije slučajnost. Ulaže se puno u klub, radi se oko stadiona, oko ekipe, tako da ti rezultati nisu pali s neba. Sve je to plod napornog rada uprave i igrača”,kazao je Karačić, koji je sa Zrinjskom osvojio naslov prvaka BiH 2016. godine.

Šest godina kasnije, do naslova prvaka u dresu s lentom došao je Igor Savić, a po riječima tog 23.godišnjeg veznjaka u Mostar se vraća kako bi ponovio taj uspjeh.

“Jako mi je drago što sam opet ovde. U ekipi je ostalo dosta igrača s kojima sam igrao, stoga mislim da mi neće biti veliki problem prilagoditi se. Stigao je i novi trener, koji će donijeti nešto novo i vjerujem da možemo ugroziti Borac i titulu ostaviti u Mostaru”, poručio je Savić.

Prvi strijelac Zrinjskog Nemanja Bilbija dodao je kako je njemu i njegovim suigračima odmor bio nužno potreban nakon 33 odigrane utakmice u prvom dijelu sezone.

“Prvih sedam dana nisam radio ništa, ali čovjek se zaželi lopte i treninga. Sada smo tu s novim trenerom, želim mu dobrodošlicu i da pod njegovim vođstvom ostvarimo naše ambicije, a to je osvajanje prvenstva i da što dalje doguramo u kupu”, kazao je kapiten Zrinjskog.

(Fena)