„Zrak“ isporučio drugi dio nišanskih sprava i dijelova austrijskom Hirtenbergeru

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da u privrednom društvu „Zrak“ d.d. Sarajevo izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada proizvođaču vojne opreme Hirtenberger, obzirom da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

“Oporavak firme ‘Zrak’ d. d. Sarajevo nije lagan, niti kratkoročan proces, ali ide svojim tokom. Dokaz tome, pored novozaključenih ugovora i povećanja broja zaposlenih, jeste realizacija ugovora i isporuka proizvoda austrijskom i evropskom renomiranom proizvođaču vojne opreme Hirtenberger”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva.

“Da ništa nije nemoguće, da se kompanije mogu podići iz pepela kada imaju radnike voljne da se uhvate u koštac sa svim nedaćama dokaz je upravo ‘Zrak’, kazao je ovom prilikom federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, iskazavši zahvalnost i čestitke stečajnom upravniku i svim uposlenicima „Zraka“ što su pokazali da i u ovakvoj situaciji mogu napraviti dobar posao.

Ministar Lakić je dodao da se neće stati na ovome, jer slijede i druge pomoći, drugih firmi namjenske industrije i partnera iz inostranstva, da ova firma bude još bolja, uspješnija, sa mnogo više ugovora i što je najvažnije, zaposli još više radnika, saošteno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

(Fena)