Završetak prve faze sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV do kraja godine

Privedeni su kraju radovi na prvoj fazi sanacije ulice kralja Petra Krešimira IV.,  koji se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod Gradskog stadiona pod Bijelim Brijegom, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, kao i dijelom nepredviđenim radovima koji su se morali izvesti u proteklom periodu, izvijestili su u petak iz Gradske uprave Grada Mostara.

Nakon pripreme tampona, juče su započeli radovi na ugradnji prvog sloja asfalta. Drugi sloj asfalta radiće se kada se završi i druga faza, odnosno kada svi radovi budu završeni i položi  prvi sloj asfalta, onda će uslijediti polaganje drugog habajućeg sloja asfalta na cijeloj dionici koja je bila predmet sanacije, izvijestio je izvođač radova HP Investing d.o.o. Mostar.

Vrijednost cjelokupnog projekta l. i ll. faze sanacije  iznosi oko 935-000 KM, a završetak radova u l. fazi na saobraćajnici predviđen je do kraja ove godine.

”I ovom prilikom, podsjećamo sve one koji saobraćaju prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, tokom izvođenja radova izvođač je osigurao alternativni režim saobraćaja, kako bi sva vozila hitne pomoći kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, obilaznim putevima nesmetano došla do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada. U I. fazi,  radovi se izvode od križanja s ulicom kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod Gradskog stadiona pod Bijelim Brijegom u dužini od oko 251 metar. Saobraćaj za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona”, navodi Gradska uprava Grada Mostara.

(Fena)