U četvrtak počinju radovi na ll fazi sanacije ulice kralja Petra Krešimira IV

U četvrtak počinju radovi na izvođenju radova na II fazi projekta sanacije ulice kralja Petra Krešimira IV. u dužini 136 metara.

U sklopu složenih radova izvršiće se sanacija kanalizacionih instalacija, kao i sanacija saobraćajnice i pješčanih površina i javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacionog kolektora promjera 800 mm, izgradnja oborinskog odvođenja.

Kako je izvijestio izvođač radova HP Investing d.o.o. Mostar zbog izvođenja tih radova u potpunosti će biti obustavljen saobraćaj u ulici KPK IV.

Tokom radova, izvođač će osigurati alternativni režim saobraćaja kako bi sva vozila hitne pomoć  iz Mostara i drugih opština i gradova koji dolaze u SKB Mostar, kao i sva druga vozila, oblizanim putevima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

Prvog i drugog dana početka radova, četvrtak i petak, pripadnici PU Mostar od 07,30 sati do 9,30 sati, kao i od 14,30 do 16,30 sati, regulisaće saobraćaj na lokaciji kod ulaza na stadion Zrinjskog, u cilju preusmjeravanja saobraćaja prema SKB Mostar alternativnom rutom.

(NovaSloboda.ba)