Kantonalno tužilaštvo Mostar uložiće žalbu na odluku o kazni za Amira Džafića

Kantonalno tužilaštvo Mostar uložiće žalbu na presudu Opštinskog suda u Konjicu kojom je Amir Džafić (1979.) iz Jablanice nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

“Zbog velikog broja pitanja i interesa javnosti, obavještavamo vas da je u predmetu koji se vodio protiv Amira Džafića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu E. K. iz Jablanice, Kantonalno tužilaštvo Mostar zaprimilo pismeni otpravak presude Opštinskog suda u Konjicu kojom je Džafić nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, te da će Tužilaštvo u zakonskom roku uložiti žalbu na odluku o krivičnopravnoj sankciji, odnosno, kazni”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Opštinski sud u Konjicu na zatvorsku kaznu u trajanju od deset mjeseci osudio je Amira Džafića, vlasnika hotela “Jablanica”, zbog krivičnog djela nanošenje teških tjelesnih povreda.

Optužnicom se Džafić tereti da je 1. avgusta 2023. godine u hotelu “Jablanica” pretukao recepcionarku Enisu Klepo.

Napadu je prethodila prepirka oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plata i drugih problema na poslu.

(Fena)