Toni Šunjić ponovo u dresu Zrinjskog

Zrinjski potvrdio je u utorak na društvenim mrežama kako se 35. godišnji Mostarac Toni Šunjić vratio u redove osmorostrukog prvaka BiH. Šunjić je potpisao ugovor do kraja sezone 2024./2025. godine.

“U svoj matični klub vraća se nakon punih dvanaest godina u kojima je igrao u Ukrajini (Zorya Lugansk), Rusiji (Kuban Krasnodar, Dinamo Moskva), Njemačkoj (Stuttgart), Italiji (Palermo) i Kini (Henan). Službeni debi u dresu Plemića, Šunjić je upisao kao 18. godišnjak, 2. avgusta 2007. godine u evropskom porazu od Partizana, već u prvoj sezoni sa Zrinjskim je osvojio Kup BiH, a onda u sljedećoj kao vrlo važan igrač dao veliki doprinos u osvajanju našeg drugog naslova prvaka”, naveo je Zrinjski u svojoj objavi.

Na startu sezone 2010./2011., Šunjić je prvi put otišao na posuđivanje u inostranstvo, odnosno u belgijski Kortrijk, nakon čega se vratio u Mostar i u prvom dijelu sezone 2011./2012. stigao do brojke od 105 službenih nastupa u dresu s lentom.

U dresu A reprezentacije BiH upisao je 41 nastup, među kojima je i nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

(Fena)