UO UIO nije imao kvorum za donošenje odluka o raspodjeli prihoda

Upravni odbor Uprave za indireknto oporezivanje (UO UIO) BiH održao je jučr u Banjaluci 4. sjednicu, na kojoj su  usvojene izmjene i dopune Pravilnika o ovlašćenjima i ovlašćenim službenim licima UIO.

S obzirom na to da na sjednicu nije došao ministar finansija u Vladi FBiH Toni Kraljević, nije bilo moguće glasati o tačkama dnevnog reda koji se tiču raspodjele prihoda od putarina, kao ni o Odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period  januar – mart 2024. godine.

Prema zakonskim odredbama i Poslovniku o radu UO UIO BiH, neophodno je prisustvo sva tri ministra finansija da bi se odlučivalo o ovim tačkama, a sjednici su prisustvovali predsjedavajući UO UIO i ministar finansija i trezora BiH dr Srđan Amidžić i ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.

Na sjednici nisu usvojene ni izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji UIO, zbog čega su dovedena u pitanje radna mjesta za 23 službenika Uprave.saopšteno je iz UIO BiH.

V. B.

(NovaSloboda.ba)