BEST Mostar otvara prijave za Hackathon!

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić”- BEST Mostar, četvrtu godinu zaredom organizuje programersko takmičenje Hackathon za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje će se održati od 8. do 10. marta 2024. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog parka.

Hackathon je jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje. cilj organizovanja ovog događaja jeste da podstaknemo kreativno razmišljanje, te razvoj i unapređenje sposobnosti, kao i usvajanje znanja i vještina prilikom rješavanja datih problema. Događaj privlači pažnju velikog broja renomiranih kompanija koje podržavaju inovacije i razvoj u IT sektoru. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku mladim nadama da steknu dragocjeno iskustvo, povežu se s liderima industrije i osvoje kvalitetne novčane nagrade.

Na takmičenju  timovi od tri do pet članova će imati 35 sati da osmisle rješenje za zadanu temu. Takođe, takmičari koji se individualno prijave će biti sastavljeni u timove. Takmičari će imati mogućnost da se konsultuju sa iskusnim mentorima (zaposlenika vodećih IT firmi u BiH), koji će im pomoći tokom procesa. Hackathon prvenstveno je isključivo prijateljskog karaktera, stvoren s ciljem promovisanja saradnje, inovacija i zajedničkog rasta. Svi učesnici će imati priliku naučiti, rasti i graditi mostove prema uspješnoj karijeri u IT sektoru.

Za najbolje timove obezbijeđene su vrijedne novčane nagrade:

 1. mjesto – 2000 KM

 2. mjesto -1000 KM

 3. mjesto – 500 KM

Svi zainteresovani za učestvovanje na takmičenju, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka:

https://forms.gle/vuWuKEQNrMrqupoU7

Prijave su otvorene do 20. februara.

(NovaSloboda.ba)

BEST Mostar.                                                                                      Enis Džemidžić

USRC Midhat Hujdur Hujka bb.                                                 Koordinator za odnose s javnošću