Nagrada i zasluge

Mariah Carey (54) je nosila fantastičnu odjeću, dok je predvodila zvijezde na trećoj godišnjoj dodjeli nagrada Akademije za snimanje u Los Angelesu.

Hitmejkerica “We Belong Together”, uvukla je svoje obline u obliku pješčanog sata u bizaran raskošan ansambl koji je sadržavao krem korzet omotan oko prozirnog karamelnog tila. U odjeći koja bode oči, mogla je da se pohvali dubokim dekolteom i potpuno prozirnim donjim dijelom, koji je pokazao njene zategnute noge.

Pop diva je nosila svoju zlatnu kosu, koja se spuštale uglačanim loknama i blistala sa brojnim dijamantskim akcentima. Događaj, koji je predstavio The Black Music Collective na Fairmont Century Plaza, jedan je od brojnih, koji se održavaju tokom Grammy Week-a.

Mariah je bila nagrađena Global Impact Award, zajedno s Lennyjem Kravitzom.

Pop ikona je povećala svoju visinu od 5’9″ sa parom visokih potpetica. Što se tiče glamuroznosti, izgledala je savršeno kao i uvijek sa smokey eye šminkom, rumenilom i bezbojnim ružem. Global Impact Award je nagrada za zasluge, koja odaje priznanje kreatorima black muzike čija je “posvećenost umjetničkoj formi uveliko uticala na industriju”, navodi Akademija u saopštenju za javnost.

Dobitnici su priznati po svom „inspirativnom nasljeđu služenja i slavljeni zbog bezbroj načina na koje su vođstvo i strast primalaca osnažili druge da prihvate autentičnost i doprinesu pozitivnim promjenama“.

(daily)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)