Mostarcu koji je prijetio Blažu-Baki Sliškoviću određen jednomjesečni pritvor

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Mostar, Opštinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec osumnjičenom Benjaminu Grbiću (1993.) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari u sticaju s produženim krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednost više osoba na štetu članova porodiceS. iz Mostara.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Benjaminu Grbiću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Opštinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Kantonalno tužilaštvo HNK-a, u saradnji s MUP-om HNK-a – PU Mostar, nastavlja s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Tužilaštvo nije navelo više detalja o ovom slučaju, a mediji su proteklih dana pisali da je Grbić uhapšen zbog prijetnji smrću bivšem fudbaleru i fudbalskom treneru Blažu Sliškoviću.

(Fena)