„Oholica“ ovog vikenda u mostarskom Lutkarskom kazalištu

U Lutkarskog kazališta Mostar ovog vikenda publika će imati priliku pogledati predstavu „Oholica“. Predstava će se igrati u dva termina, u petak u 18 sati i u subotu u 11 sati.

Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina.

Klasičnu bajku braće Grimm „Kraljica i žabac“, Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu i ne samo to! Uspjela je pri tom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. Nije slučajno novi naziv ovoj bajci „Oholica“, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi… Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja.

U predstavi igraju: Anela Planinić Škutor  i Dino Gluhović.

(NovaSloboda.ba)