Musa: Moramo napokon shvatiti da smo reprezentacija koja se može nositi sa svima

Košarkaška reprezentacija Biosne i Hercegovine danas u Tuzli počinje pripreme za predstojeće utakmice kvalifikacija za Eurobasket protiv selekcija Kipra, 23. februara u Nikoziji, i  Francuske, 26. februara u Tuzli.

Zvijezda bh. tima i madridskog Reala Džana Musa doputovao je danas u Sarajevo, nakon čega će nastaviti put za Tuzlu. U obraćanju medijima na Sarajevskom aerodromu, Musa je kazao da se napunio novom energijom kad je doputovao u BiH. 

“Ovo je moja kuća i ovde se napunim novom energijom i jedva čekam da se priključim saigračima u reprezentaciji i da probamo ostvariti dvije pobjede. Svi znamo s kakvim sastavom dolazi Francuska, ali mi moramo napokon shvatiti da smo reprezentacija koja se može nositi sa svima. Daćemo sve od sebe da ostvarimo dvije pobjede”, kazao je Musa.

U osvrtu na novi trofej koji je sinoć osvojio sa Realom, kazao je da je zadovoljan i sretan zbog titule pobjednika Kupa Španije. 

“To je trofej koji je mi je falio u karijeri. Znali smo da neće biti lagano. Svoju igru smo proveli u djelo i osvojili turnir. Probaću to iskustvo aplicirati na reprezentaciju. Treba nam doza discipline i ozbiljnosti koju imamo u Realu. Pričaću s momcima o svemu tome. Sad sam igrao 30 minuta u finalu i ostvario tu vrstu ozbiljnosti”, kazao je Musa,  

Pored Džanana Muse, selektor Adis Bećiragić na današnje okupljanje pozvao je sljedeće igrače – Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

(Fena)