Gola premijera

To je gola i gotovo kraljevska premijera! Od 1972. godine mnoge zvijezde i starlete su se skidale za njemački Playboy. Ali. nikad plemkinja – do sada.

U novom izdanju Ksenija Florence Gabriela Sophie Iris Princeza od Saksonije Vojvotkinja od Saksonije (37), njeno puno ime, pokazuje najljepšu stranu plemstva. Njenim venama teče mnogo plave krvi. Njen pra-pra-pra-pradjed bio je posljednji kralj Saksonije, Friedrich August III. (živio od 1865. do 1932.). Princeza je sigurna “da bi on to odobrio”.

Princeza je sigurna “da bi on to odobrio”, i dodala_ “ Zato što bi me moj kraljevski predak opisao kao „kraljevska lepotica“, jer je bio veoma duhovit i pun ljubavi. Zbog toga bi on definitivno ovo odobrio. Osjećam posebnu povezanost s njim”.

Ali, ne i sa njenom živom aristokratskom porodicom.

„Bila bih iznenađena da su kupili primjerak časopisao“, rekla je princeza Ksenija o svojim rođacima iz kuće Wettin.

To je jedna od najstarijih dokumentiranih porodica njemačkog plemstva, koja je jedan ogranak Belgijske kraljevske porodice, oko kralja Filipa (63).

Ksenija ima pomiješana osjećanja prema svojoj aristokratskoj tituli.

„Kao dijete, to mi je izgledalo prije kao prokletstvo. Djevojke su me pitale da li imam sobaricu. Momci su pitali da li bi, kad bih se udala za njih oni postali prinčevi”-

Ali. princeza sada svoju titulu doživljava kao “blagoslov”. I zato što ju je to dovelo u reality programe. Sada saksonska princeza osniva njemačko golo plemstvo!

(ntv)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)