Mladi u Blagaju obilježili Dan nezavisnosti BiH

Obrazovne, kulturne i naučne institucije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu raznim aktivnostima u četvrtak su započele obilježavanje Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Program je počeo polaganjem cvijeća kod spomen obilježju u Blagaju, čime je odata počast svim žrtvama, herojima koji su doprinijeli slobodi i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, priopćili su organizatori.

Centralni dio događaja održan je u starom gradu Blagaju, gdje su se mladi okupili kako bi kroz različite kulturne i obrazovne aktivnosti proslavili dan, koji je od velike važnosti za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

“Danas smo zajedno s brojnim učenicima, roditeljima i sugrađanima, a posebno mladim ljudima imali priliku pokazati našu posvećenost i poštovanje prema istoriji naše zemlje. Polaganjem cvijeća na spomen obilježju u Blagaju, svaka izgovorena riječ sjećanja i svaki korak koji smo zajedno napravili kroz ulice Blagaja imali su poseban značaj”, kazao je tom prigodom direktor Osnovne škole “Blagaj” Muhamed Kajan.

Dodao je kako su mladi danas u Blagaju pokazali duboku povezanost s lokalnom zajednicom i svoju želju da budu generacija koja je svjesna svoje prošlosti i spremna za izazove budućnosti.

“Neka Dan nezavisnosti bude podsjetnik na našu snagu, jedinstvo i odlučnost da gradimo bolju budućnost za sve nas”, poručio je Kajan.

(Fena)