Muzaferija u finalu Svjetskog kupa, dupla prilika i za Super-G, danas čestitala Dan nezavisnosti BiH

Elvedina Muzaferija, bosanskohercegovačka alpska skijašica, plasirala se u finale Svjetskog kupa.

Posljednja trka spusta prije završnice Kupa otkazana je danas, jer je loše vrijeme onemogućilo održavanje zvaničnog treninga, što je preduslovza takmičenja u toj disciplini.

Tim otkazivanjem, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja je u predhodnim trkama sakupila 69 bodova u spustu, te se pozicionirala na 23. mjestu u ukupnom poretku discipline, osigurala je učešće u završnici Audi FIS Ski World Cupa, koji će biti održan u austrijskom Saalbachu od 22. do 24. marta, saopćšte Muzaferijin PR tim.   

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odlučila je danas da u Kvitfejllu, u subotu i nedelju bude održan dupli Super-G (superveleslalom), što je dodatna šansa za najbolju bh. takmičarku, koja u toj disciplini trenutno drži 29. poziciju s 33 osvojena kup boda. 

“Prije svega, želim čestitati Dan nezavnisnosti Bosne i Hercegovine svim građanima. Nadam se da uživate u ovom danu i da slavite. Naravno da mi nije drago što je trka otkazana, ali u neku ruku i jeste zato što je FIS odlučio da će sutrašnju trku spusta zamijeniti trkom Super-G-ja, koja je otkazana proteklog vikenda u Italiji i to znači da ću imati puno veće šanse da se kvalifikujem u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super –G. Nadam se da ćemo se i mi malo bolje posložiti i da ću uspjeti ostvariti i taj cilj. I ako ne, jako sam sretna ovom sezonom. Daću sve od sebe da budem spremna u Saalbachu. Još jednom, uživajte u današnjem danu i budite ponosni na sve Bosance i Hercegovce”, poručila je Muzaferija, članica Ski kluba ZE-2010, u javljanju iz Norveške.

U dosadašnjim trkama, ona je ukupno osvojila 102 boda u Svjetskom kupu.

Obje Super-G trke u subotu i nedjelju, 2. i 3. marta, počinju u 11 sati. 

(Fena)