Poraz rukometašica BiH u Grčkoj

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo danas je u gostima poražena od Grčke sa 27:23.

Rukometašice BiH su drugi put u četiri dana poražene od selekcije Grčke i sa četvrtim porazom ukupno definitivno ostale bez šansi da se plasiraju na Euro. 

Grkinje su se i ovaj put pokazale kao nepremostiva prepreka za izabranice selektora Adnana Bašića, koje su u prvih 15 minuta uspjele parirati domaćim igračicama i držati rezultatski priključak. Uslijedila je serija Grkinja, koje dolaze do četiri gola prednosti, koja je u drugom poluvremenu rasla i do osam golova koliko je bilo u 46. minuti.

U nastavku meča, BiH je uspjela sa serijom od 5:0 da priđe na samo tri gola zaostatka, ali nije bilo snage i koncentracije za nešto više od toga.

Najefikasnije u reprezenatciji BiH bila je Armina Isić sa šest golova, a kod Grkinja Eleni Ioanna Kerlidi sa devet pogodaka.

Do kraja kvalifikacija, rukometašicama BiH preostaju još mečevi protiv favorita u grupi, selekcija Rumunije 4. aprila i Hrvatske tri dana kasnije.

(Fena)