Pripadnici OS BiH u Mostaru uhapšeni zbog droge

Pripadnici Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene, zbog droge su u subotu u Ortiješu uhapsili T. T. (1994.) iz Mostara i R. R. (1998.) iz Čapljine.

Oni su, navodi se u izvjetaju MUP-a HNK-a, pripadnici OS BiH koji su u vrijeme hapšenja bili na dužnosti.

Od T. T. je oduzeto pet pvc vrećica sa nepoznatom biljnom tvari, dvije pvc vrećice sa grudvastom nepoznatom tvari, osam komada nepoznatih tableta raznih boja i dva mobitela, dok je od R. R. oduzet mobitel i 1,5 tableta sive boje..

Zatim je, na osnovu usmene naredbe Opštinskog suda Mostar, izvršen pretres kuće T. T. u Ortiješu, gdje su oduzete dvije staklene tegle sa nepoznatom biljnom tvari, etalna mrvilica i pribor za izradu paketića za prodaju.

Takođe, po usmenoj naredbi Opštinskog suda Čapljina, izvršen je pretres kuće R. R. u mjestu Klepci, pri čemu su pronađene i izuzete dvije automatske puške, veća količina municije različitog kalibra i okvira.

Nakon izvršenog pretresa vozila Opel Astra vlasnika R.R., na parkingu ispred kasarne u Rodoču, oduzet je 81 komad nepoznatih tableta raznih boja, digitalna vaga i pribor za izradu paketića.

O svemu je upoznat nadležni tužilac.

(Fena)