Modna pista total

Sunčane naočale su izuzetno korisne, jer onemogućavaju ljudima da vide ono o čemu razmišljate“, rekla je Anna Wintour u intervjuu za CNN prije nekoliko godina. Ona svoje gotovo nikada i ne skida, zbog čega je najuticajnija modna novinarka našeg vremena (lijevo) uvijek djeluje veoma misteriozno. U stvari, samo bi mnogi voljeli da znaju o čemu šefica Voguea trenutno razmišlja.

Zapravo, da li o cvjetnoj, bujnoj večernjoj haljini dizajnera Caroline Herrera Wesa Gordona koju model Irina Shayk trenutno nosi s odmjerenim korakom niz modnu pistu? Ili, da li Irina zaista izlazi sa bivšim ljubavnikom kolegice modela Gisele Bündchen, bivšim fudbalskim profesionalcem Tom Bradyjem? Možda je uznemirena jer je glumica Demi Moore bezobrazno kopirala izgled Anna Wintour naočala za sunce, dok sjedi pored nje. U svakom slučaju, Diane Kruger i pjevačica Becky G, dalje desno u nizu, ne trebaju sunčane naočale da bi sakrile tragove duge prethodne večeri Superbowla: njih dvije izgledaju svježe kao mlado njujorško jutro, u kome se odvija revija US etiketa u okviru New York Fashion Week, Nedelje mode u Njujorku, u ponedeljak protekle nedelje. Lokacija: Continental Center, visoka poslovna zgrada u finansijskoj četvrti sa spektakularnim pogledom na Manhattan.

Poruka iza toga: dizajner Gordon odaje počast radnim ženama čitavog svijeta. Volani, jastučići za ramena u blejzerima iz 80.ih, cvjetni printovi, naborani saten.

“Najljepše žene koje poznajem su moćne, snažne i otporne”, kaže on.

Nijedna žena u prvom redu ne bi trebalo da se suprostav tome, bilo sa ili bez sunčanih naočala.

(focus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)