Skupština Crne Gore jednoglasno podržala izgradnju mosta između CG i BiH na Tari

Skupština Crne Gore je na zasjedanju u četvrtak sa 54 glasa “za” izglasala Prijedlog zakona o sporazumu Crne Gore i Vijeća ministara BiH o izgradnji međudržavnog mosta na rijeci Tari.

Radi se o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-3 na lokaciji Šćepan polje (Crna Gora) i magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum (Bosna i Hercegovina) i priključnih graničnih dionica.

Crnogorski ministar prsaobraćaja i pomorstva Filip Radulović rekao je da će izgradnju mosta preko Tare i priključnih graničnih dionica finansrati Crna Gora i BiH po 50 posto.

“Izgradnjom ovog mosta i pristupnih prometnica značajno će se unaprijediti bezbjednost saobraćaja i omogućiti bolja povezanost dvije države”, izjavio je Radulović.

Kako je ranije najavljeno, izgradnja novog mosta preko rijeke Tare na lokaciji Hum (BiH) – Šćepan Polje (Crna Gora), za šta je potrebno oko 100 miliona eura, trebala bi početi u ovoj godini. 

Inače, današnje zasjedanje Skupštine Crne Gore bilo je u jednom trenutku prekinuto nakon što je došlo do svađe između poslanika.

“Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić dao je pauzu nakon što je na sjednici na Cetinju došlo do verbalnog sukoba između poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Oskara Hutera i dijela poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG). Dok je Huter govorio, poslanik Slaven Radunović mu je nešto dobacio, a on je više puta ponovio ‘sram te bilo’. U raspravu se uključio i Milan Knežević, a onda i ustao, nakon čega je sjednica pauzirana”, prenose crnogorski mediji.

I nakon što je proglašena pauza, nastavljena je žučna rasprava, a Huter i Knežević su više puta pokušali da krenu i fizički jedan na drugog, ali su ih spriječili ostali zposlanici.

(Fena)